Nieuws i.v.m. Corona

15-06-2020

Deze week zijn de laatste tekenlessen voor de zomervakantie. De afgelopen weken hebben we nog een paar lessen in het atelier ingehaald in halve groepjes. Het was fijn om alle cursisten nog een paar keer te zien. Er zijn ook mooie tekeningen gemaakt en ik kon merken dat de cursisten ook weer blij waren om hier te zijn en om elkaar te zien en te ontmoeten. Na de zomervakantie ga ik, zoals het er nu uitziet, gewoon weer met groepjes van 6 werken. Ik heb spatschermen aangeschaft die eventueel op de tafels kunnen worden geplaatst. Zo heeft iedere cursist een veilige plek om te tekenen en kan ik de 1,5 meter garanderen.

 

20-05-2020

Vanaf volgende week kunnen alle tekengroepjes weer beginnen. Ik heb de groepjes gesplitst en extra lessen ingepland. Zo kan ik per les 3 kinderen of volwassenen ontvangen. De tafels staan ver genoeg uit elkaar en ik houd me verder aan alle voorschriften wat betreft hygiëne en 1,5 meter afstand. Het is nu even de beste optie en na de zomervakantie gaan we weer verder kijken wat mogelijk is. 

april 2020

Helaas heb ik het besluit moeten nemen om alle groepslessen tot nader order stop te zetten. Na de meivakantie gaan de basisscholen weer open, maar voor de tekenlessen verandert er voorlopig nog niets. Ik kan zelf niet de 1,5 meter afstand tot de kinderen waarborgen als ik met 6 kinderen tegelijk werk. Jammer, ik sta te popelen, maar het is nog niet anders. Ik heb wel advies gevraagd aan het RIVM na de persconferentie van 6 mei. Ik hoop dat er toch nog wat mogelijk is voor de zomervakantie. 

Ik houd alle cursisten op de hoogte via de mail. Ook stuur ik tekenopdrachten en oefeningen via de mail toe. Zo kan iedereen toch lekker creatief blijven. 

Individuele cliënten kunnen wel terecht bij Tekencompas. Evt. mogelijkheid om sessies op afstand te doen. 

Voor de kinderen die bij Tekencompas op tekenles zitten en hun broertjes en zusjes,  heb ik een tekenwedstrijd uitgeschreven. Ik hoop op veel inzendingen. Hieronder worden alle inzendingen geplaatst. De eerste tekeningen zijn al binnen. Ze zijn erg mooi geworden! Tot en met 1 mei kunnen nog tekeningen worden ingeleverd. 

1 mei 2020

En de uitslag is bekend!

Gisteren 1 mei, was de laatste dag voor het inleveren van de tekeningen voor de tekenwedstrijd. Wat hebben jullie mooie dingen gemaakt! Leuk dat een paar broertjes en zusjes ook hebben meegedaan. Het was voor mij erg moeilijk om te kiezen. Jullie weten: ik vind elke tekening altijd bijzonder. Ik heb  één hoofdprijs en die is dik verdiend door …………………..tatatataaaaaaaaa………………….Siem!!!! Hij heeft hem met aquarelverf gemaakt en ook nog veertjes en pijpenragers gebruikt. Het is naar aanleiding van het gedicht bij de laatste tekenopdracht.

Gefeliciteerd Siem, ik kom de prijs snel bij je langs brengen.

 

Daarnaast is er één gezin, een zusje en een broertje, die meerdere tekeningen hebben ingeleverd. Die zijn samen zo goed bezig geweest en hebben allebei erg mooie tekeningen gemaakt. Die wil ik toch ook een aanmoedigingsprijsje geven. Zij krijgen allebei een vulpotlood zodat ze lekker kunnen blijven tekenen.

Mooi gedaan door Sophie en Tygo Oversteegen. Ook gefeliciteerd! Ik breng ook jullie prijs zeer binnenkort langs.

 

Allemaal bedankt voor het meedoen, blijf lekker tekenen en binnenkort ontvangen jullie weer een nieuwe tekenles van mij.

Tekencompas, Amersfoort, Hoogland,  Ilona Stremmelaar september 2020