Nieuws i.v.m. Corona

     

      Richtlijnen Corona:

 

  • Kom niet naar de praktijk bij klachten als (neus)verkoudheid, loopneus, niezen, lichte hoest, keelpijn of verhoging, maar maak een nieuwe afspraak

  • Kom niet naar de praktijk als iemand in je huis koorts heeft of benauwdheidsklachten (of een Corona-besmetting), maar maak een nieuwe afspraak.

  • Bij binnenkomst: desinfecteer je handen (er staat desinfecterende gel bij de ingang). Schud geen handen en houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-8-2021

Vanaf volgende week beginnen de groepslessen weer. Ik zal de tafels wel uit elkaar zetten en de spatschermen weer neerzetten en we houden ons aan de standaardregels, maar we gaan weer van start. Het geeft een goed gevoel om dit weer te kunnen doen. De cursisten hebben het ook gemist en hebben er weer zin in. 

1-7-2021

Na de zomervakantie starten alle activiteiten weer. Ik ben inmiddels volledig ingeënt en dat voelt ook fijn. De lessen staan ingepland; zie pagina tekenlessen. Hier worden alle data vermeld. Alle cursisten hebben hier al bericht van ontvangen. 

Fijn dat alles weer een beetje naar 'normaal' gaat. Het was een bizar jaar. We blijven opletten, houden afstand als dat kan en hanteren hygiënemaatregelen in de praktijk. 

1-6-2021

Ik ben erg blij dat er nu versoepelingen worden ingezet. Technisch gezien zou ik weer lessen aan kinderen kunnen geven. toch heb ik de knoop doorgehakt om dit pas na de zomervakantie weer te gaan oppikken. Ik ben zelf nog niet volledig gevaccineerd en vanaf 3 juli is Tekencompas met zomervakantie. In september ga ik alle groepjes weer opstarten. Ik ben nu druk bezig met het indelen van de kinderen en mailen met ouders. Ik heb er nu al weer erg veel zin in. De bestaande groepjes komen nog één keer bij elkaar voor een speciale tekenles. Alle ouders zijn daarvan al op de hoogte gebracht. Je bent tot 3 juli nog steeds welkom voor één op één tekenlessen of therapiesessies. Ook online begeleiding/therapie/coaching mogelijk.  

16-04-2021

Op dit moment ben ik de kinderen van de tekengroepjes online wat proeflessen aan het geven, via Teams. De eerste ervaringen zijn positief. In ieder geval vond ik het erg leuk om de kinderen weer te zien en digitaal te ontmoeten. Goed om deze ervaring erbij te hebben en te merken dat online zeker ook een optie is. 

Ook is het mogelijk om via Teams een sessie te boeken. Dit heb ik al vaker gedaan als mensen het toch niet zien zitten om naar de praktijk te komen. Het is wel wat anders, maar een goed alternatief en zeker ook net zo effectief. 

 

Ik hoop wel, nu de buitenschoolse opvang ook weer open is, dat ik na de meivakantie toch nog een aantal tekenlessen kan inplannen voor alle groepjes. We gaan het nog even de tijd geven. Ik houd alle cursisten via de mail op de hoogte.  

 

 

3-2-2021

De scholen mogen volgende week weer open. Dat is goed nieuws. Helaas mag ik de tekengroepjes nog niet gaan beginnen omdat ik dan kinderen van verschillende scholen bij elkaar laat komen. De naschoolse opvang blijft ook nog gesloten. We moeten helaas nog langer geduld hebben. Ik breng alle ouders via de mail persoonlijk op de hoogte en we hopen dat het volgende bericht positiever is 

15-01-2021

Helaas wordt de lockdown met drie weken verlengd. Ook de scholen zijn nog gesloten. Ik moet daarom alle groepsteken-

lessen voorlopig afzeggen. Alle ouders hebben hiervan al bericht gekregen. Zodra de lessen weer van start kunnen

gaan neem ik weer contact op. 

20-12-2020

Nu de scholen sinds vorige week zijn gesloten tot 19 januari 2021, moet ik dus ook alle lessen tot 19 januari annuleren. Alle ouders hebben hiervan al bericht gekregen. De lessen staan ingepland na 19 januari. Alle data kunt u vinden op de pagina tekenlessen van deze site. 

29-09-2020

Helaas zijn er weer verscherpte maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus. Dit heeft uiteraard ook weer gevolgen voor mijn lessen. Gelukkig kan ik de kinderen tot 13 jaar gewoon ontvangen. Deze lessen blijven dus gewoon doorgaan. Helaas moet ik de volwassen groepjes tot nader order stopzetten. Alle cursisten krijgen hierover persoonlijk bericht. Individuele sessies en privélessen kunnen wel doorgaan en afgesproken worden. 

15-06-2020

Deze week zijn de laatste tekenlessen voor de zomervakantie. De afgelopen weken hebben we nog een paar lessen in het atelier ingehaald in halve groepjes. Het was fijn om alle cursisten nog een paar keer te zien. Er zijn ook mooie tekeningen gemaakt en ik kon merken dat de cursisten ook weer blij waren om hier te zijn en om elkaar te zien en te ontmoeten. Na de zomervakantie ga ik, zoals het er nu uitziet, gewoon weer met groepjes van 6 werken. Ik heb spatschermen aangeschaft die eventueel op de tafels kunnen worden geplaatst. Zo heeft iedere cursist een veilige plek om te tekenen en kan ik de 1,5 meter garanderen.

 

20-05-2020

Vanaf volgende week kunnen alle tekengroepjes weer beginnen. Ik heb de groepjes gesplitst en extra lessen ingepland. Zo kan ik per les 3 kinderen of volwassenen ontvangen. De tafels staan ver genoeg uit elkaar en ik houd me verder aan alle voorschriften wat betreft hygiëne en 1,5 meter afstand. Het is nu even de beste optie en na de zomervakantie gaan we weer verder kijken wat mogelijk is. 

april 2020

Helaas heb ik het besluit moeten nemen om alle groepslessen tot nader order stop te zetten. Na de meivakantie gaan de basisscholen weer open, maar voor de tekenlessen verandert er voorlopig nog niets. Ik kan zelf niet de 1,5 meter afstand tot de kinderen waarborgen als ik met 6 kinderen tegelijk werk. Jammer, ik sta te popelen, maar het is nog niet anders. Ik heb wel advies gevraagd aan het RIVM na de persconferentie van 6 mei. Ik hoop dat er toch nog wat mogelijk is voor de zomervakantie. 

Ik houd alle cursisten op de hoogte via de mail. Ook stuur ik tekenopdrachten en oefeningen via de mail toe. Zo kan iedereen toch lekker creatief blijven. 

Individuele cliënten kunnen wel terecht bij Tekencompas. Evt. mogelijkheid om sessies op afstand te doen. 

Voor de kinderen die bij Tekencompas op tekenles zitten en hun broertjes en zusjes,  heb ik een tekenwedstrijd uitgeschreven. Ik hoop op veel inzendingen. Hieronder worden alle inzendingen geplaatst. De eerste tekeningen zijn al binnen. Ze zijn erg mooi geworden! Tot en met 1 mei kunnen nog tekeningen worden ingeleverd. 

1 mei 2020

En de uitslag is bekend!

Gisteren 1 mei, was de laatste dag voor het inleveren van de tekeningen voor de tekenwedstrijd. Wat hebben jullie mooie dingen gemaakt! Leuk dat een paar broertjes en zusjes ook hebben meegedaan. Het was voor mij erg moeilijk om te kiezen. Jullie weten: ik vind elke tekening altijd bijzonder. Ik heb  één hoofdprijs en die is dik verdiend door …………………..tatatataaaaaaaaa………………….Siem!!!! Hij heeft hem met aquarelverf gemaakt en ook nog veertjes en pijpenragers gebruikt. Het is naar aanleiding van het gedicht bij de laatste tekenopdracht.

Gefeliciteerd Siem, ik kom de prijs snel bij je langs brengen.

 

Daarnaast is er één gezin, een zusje en een broertje, die meerdere tekeningen hebben ingeleverd. Die zijn samen zo goed bezig geweest en hebben allebei erg mooie tekeningen gemaakt. Die wil ik toch ook een aanmoedigingsprijsje geven. Zij krijgen allebei een vulpotlood zodat ze lekker kunnen blijven tekenen.

Mooi gedaan door Sophie en Tygo Oversteegen. Ook gefeliciteerd! Ik breng ook jullie prijs zeer binnenkort langs.

 

Allemaal bedankt voor het meedoen, blijf lekker tekenen en binnenkort ontvangen jullie weer een nieuwe tekenles van mij.

praktijk-corona.jpg
IMAG5850.jpg
Winnaar van de tekenwedstrijd is Siem!
siem6.jpg