Boek 

De aanvulling op mijn boek TEKENCONTACT is beschikbaar! Je kunt deze aanvulling, speciaal geschreven voor het onderwijs als E-Book bestellen voor

€ 7,50.

TEKENCONTACT VOOR HET ONDERWIJS.

Een aanvulling op het boek, speciaal geschreven voor leerkrachten zodat zij de tekenoefeningen uit dit boek klassikaal of één op één in kunnen zetten in het onderwijs. Veel variaties, tips, kennis en toepassingen. Let op! Dit is een aanvulling op het boek. Zonder het boek TEKENCONTACT zijn de oefeningen uit dit E-Book niet uit te voeren!

 

 

 

 

TEKENCONTACT

Verbeter het contact met jouw kind door samen te tekenen.

Tekenoefeningen voor kinderen met autisme en hun ouders.*

 

"Kon ik maar een luikje in zijn hoofd openmaken om te zien wat en in hem omgaat".  

Ouders van kinderen met een vorm van autisme zullen deze uitspraak waarschijnlijk wel herkennen. Want hoe bereik je jouw kind? Hoe weet je wat hij of zij denkt en voelt? Je wilt er voor je kind zijn, hem of haar alles geven, maar hoe doe je dat en wat heeft het kind nodig? Je zou op een ontspannen manier meer tot je kind willen doordringen. Als je meer inkijk in de gevoelens en gedachtes van jouw kind zou hebben, dan zou je je minder zorgen hoeven te maken, meer vertrouwen krijgen en beter weten wat nodig is. Uiteindelijk wil elke ouder dat zijn of haar kind een gelukkig leven op kan bouwen, zelfvertrouwen krijgt, zelfredzaam wordt, sociale contacten kan onderhouden,  goed met jou kan communiceren en bovenal gelukkig wordt.

 

Als ouder kan je soms, als je er middenin zit, het gevoel hebben dat bovenstaand toekomstbeeld nog ver in het verschiet ligt. Ik spreek uit ervaring, ik weet zelf hoe dat voelt. Ook zie ik in mijn praktijk dat veel ouders hiermee worstelen. Het begeleiden en opvoeden van een kind met autisme gaat vaak met veel ups en downs gepaard. En elk kind is anders. Een pasklare oplossing is er niet. Dat is uiteindelijk met geen enkel kind het geval. Maar ouders met kinderen met autisme worden vaak wel enorm op de proef gesteld.

Contact maken met je kind op de juiste manier is dan essentieel, en dat is juist vaak een struikelblok.

 

In mijn praktijk begeleid ik veel kinderen met autisme en hun ouders. Ik maak daarbij gebruik van tekenen en schilderen. Daar waar praten moeilijk is, lukt tekenen en schilderen altijd. Het is een enorme uitlaatklep, een mooie vorm van gevoelens en gedachtes uiten op papier.

Dat is niet minder dan praten, het is gewoon een andere vorm van communicatie.  

Ik zou zelfs zeggen het is meer dan praten. De taal die de tekening spreekt noem ik tekentaal (de taal van tekens). Als Tekentherapeut en Beeldend Coach heb ik tekeningen/beelden die de cliënt maakt, leren lezen, analyseren en begrijpen. Zonder woorden kan er dus veel informatie gehaald worden uit een tekening of ander beeldend werk.

Via de tekening kan op een ontspannen manier contact gemaakt worden. Het aanraken van elkaar op papier geeft de aanzet voor meer aanraking in het dagelijkse leven. Dat wat je oefent op papier kan in de praktijk gemakkelijker worden opgepakt. Er worden nieuwe verbindingen aangelegd in de hersenen.  In de praktijk blijken deze tekenoefeningen zo goed te werken dat ik op het idee kwam om deze tekenoefeningen in boekvorm te gaan aanbieden.  

 

Kortom, een prachtige, krachtige vorm van contact maken met jouw kind!

 

*Alle oefeningen die in dit boek staan zijn ook geschikt voor:

- kinderen, jongeren en volwassenen met of zonder een beperking.

- leerkrachten, intern begeleiders.

- maatschappelijk werkers

- zorgverleners

- activiteitenbegeleiders

- mantelzorger

- mensen die werken met ouderen en mensen met dementie.

- van 5 - 85+ 

Via Gerda Meijer hoorde ik dat je een boek had geschreven. Ik heb de presentatie gezien en het boek meteen besteld. 

Wat een goede keuze was dat! Het boek werd net gebracht en ik heb het meteen doorgebladerd. Wat ziet het er leuk uit! Wat fijn al die informatie,  daar ben ik heel erg blij mee, zo heerlijk praktisch en je weet waar je mee bezig bent!

Complimenten en gefeliciteerd!!

 Ik werk nog niet zo veel met tekenen bij kinderen, maar ga het steeds meer inzetten.

Ik ben zo blij dat die binnenwereld aandacht krijgt, dat we niet gaan trekken en sjorren om een kind op het geijkte pad te krijgen, maar gaan onderzoeken wat de diepere laag is onder het gedrag dat we zien.

Dank je wel voor deze mooie aanvulling voor mijn plannen in het begeleiden van kinderen (en hun ouders).

 Groeten van Renske

Ben je benieuwd naar de tekenoefeningen in dit boek, schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan meteen een gratis tekenoefening uit het boek in je mailbox. 

 

 

 

Artikel autisme dag

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme dag. Een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De NVA organiseert de autismeweek van 28 maart t/m 4 april met allerlei activiteiten.

 

Ik ben normaal gesproken niet zo van de speciale dagen. Ik vind dat als je ergens voor gaat, je daar alle dagen mee bezig wilt zijn. Als je werkt vanuit passie gaat dat vanzelf. Zo is voor mij het werken met kinderen met autisme een passie. Maar ook andere kwetsbare kinderen en volwassenen. Zo mooi hoe je via creatieve werkvormen contact kunt maken, kunt helpen, kunt lachen en moeilijke dingen kunt oefenen en verwerken.

Maar natuurlijk is aandacht voor een goede zaak ook waardevol en bereik je d.m.v. een speciale dag en/of week veel mensen. Daar zie ik zeker ook de waarde van in. Ik zal daarom een tekenoefening uit mijn nog niet uitgekomen boek Teken Contact met jullie delen. Je kunt je hierboven inschrijven voor de nieuwsbrief en je ontvangt meteen de gratis tekenoefening in de mailbox.  Voel je verder vrij om deze tekenoefening met mensen te delen. Veel tekenplezier gewenst!

Webinar 6 mei 2020.

Afgelopen woensdag heeft Gerda Meijer van Tekenwijzer mij geïnterviewd over mijn boek en over Autisme. Het was voor mij een hele nieuwe ervaring, maar het was een succes. Er hebben enorm veel mensen gekeken en zich achteraf ingeschreven voor de nieuwsbrief. Daarbij hebben zij ook een tekenoefening ontvangen waarmee ze meteen thuis kunnen gaan tekenen. 

Gerda bedankt voor de samenwerking! 

Kijk ook eens op de website van Gerda Meijer. Het is de moeite waard. Zij is de online tekentaaldeskundige en biedt prachtige programma's aan. 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis tekenoefening

Bedankt voor de inzending!

Ik bestel de aanvulling op het boek TEKENCONTACT als E-Book voor € 7,50 

Bedankt voor uw bestelling. U ontvangt het E-Book zo snel mogelijk in uw mailbox, samen met de factuur.