top of page

Tekenlessen

Tekenlessen voor volwassenen.

Nu kleurboeken voor volwassenen een groot succes zijn, hebben veel mensen kleurpotloden en kleurboeken aangeschaft. Een mooie ontwikkeling! Kleuren ontspant en veel mensen hebben behoefte aan een momentje rust. Toch zal het ook bij veel mensen gaan kriebelen. Zelf tekenen en ontwerpen maken die je dan in kunt inkleuren is een stapje verder en geeft nog meer voldoening. Jouw creativiteit wordt hierbij meer aangesproken. Iedereen heeft dit in zich. Wie heeft er zin om dit bij zichzelf ruimte te gaan geven? Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben We gaan werken met verschillende technieken en materialen,  zoals krijt, potlood, inkt, verf, ecoline, fineliner. Eén keer in de veertien dagen, Dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur, € 14,- incl. materialen, koffie en thee. 

Data 2024: 9/1, 23/1, 6/2, 27/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 14/5, 28/5, 11/6

Deze tekengroep zit tot aan de zomervakantie 2024 vol. Stuur een mailtje als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. 

 

Workshop Aboriginal Art

Wil jij drie keer op de vrijdagmorgen lekker tijd voor jezelf nemen en creatief bezig zijn, en ook leren over de Aboriginals en hun kunst? Geef je dan op voor deze leuke workshop in een klein groepje. Slechts 6 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

We gaan met verschillende materialen werken en we maken een eigen dotpainting. Laat je verrassen door deze manier van schilderen die enorm ontspannen en mindfulness is. En bovendien geeft het een prachtig resultaat. Je hebt hiervoor geen teken- of schilderervaring nodig. 

Wanneer? Drie keer op de vrijdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur. Data: start: 12/4 2024

Kosten: € 75,-, inclusief alle materialen, koffie en thee.

Geef je op via de mail of telefoon. 

Teken/kunstlessen voor kinderen

Kleine groepjes (max. 6), dus veel aandacht. In de huidige maatschappij wordt er erg veel druk bij kinderen gelegd. Veel  is prestatie gericht. Deze tekenlessen zijn er juist op gericht dat het vooral leuk is om te tekenen. Goed voelen en genieten van wat je maakt. Je kunt het niet verkeerd doen. Alles is goed.  Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen en stimuleert de creativiteit.  De kinderen leren basistechnieken, maar we gaan ook oefeningen doen die de concentratie bevorderen en waarbij kinderen leren stil te zijn of zich juist kunnen uitleven. Luisteren naar je eigen lichaam en bewust worden van wat je tekent. Alles wat je tekent komt vanuit jezelf. Bewust of onbewust. Ook doen we gekke tekenspelletjes en we maken gebruik van allerlei materialen. Tevens leren de kinderen meer over kunst en kunstenaars en laten we ons inspireren door de verschillende stromingen en kunststijlen. Eén keer in de veertien dagen. Woensdagmiddag van 15.30 - 17.00ur, Vrijdagmiddag van  15.30 - 17.00 uur.

De groepjes zitten vol tot aan de zomervakantie 2024.  Je kunt je kind wel op de wachtlijst laten plaatsten. Stuur hiervoor een mailtje. Je krijgt dan bericht als er een plek voor je kind is vrijgekomen. 

 

Zit jouw kind op speciaal onderwijs en wil je weten of de groepslessen voor jouw kind geschikt zijn, neem dan even contact op zodat we eerst kunnen kennismaken en de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Data 2024:

Woensdagmiddag: 17/1, 31/1, 14/2, 6/3, 20/3, 3/4, 17/4, 24/4, 22/5, 5/6, 19/6

Vrijdagmiddag: 12/1, 26/1, 9/2, 1/3, 8/3, 29/3, 12/4, 19/4, 17/5, 31/5, 14/6

   

Privélessen voor kinderen
Ik verzorg privélessen voor kinderen. Soms is het fijn voor kinderen om een tijdje privéles te krijgen. Dit kan heel prettig zijn voor kinderen die leerproblemen of sociaal-emotionele problemen hebben. Ook kinderen die erg onzeker zijn, hoog-gevoelig zijn, zich slecht kunnen uiten,  of zich moeilijk in een groep kunnen concentreren kunnen baat hebben bij privéles. De lessen kunnen bij mij thuis worden gegeven, of eventueel bij het kind op school tijdens schooluren (in overleg met de school).

Wat tekenoefeningen kunnen doen voor kinderen:
Door kinderen meer aandacht en bevestiging te geven krijgen ze een beter zelfbeeld.
Door in beeld en beweging contact te maken met zijn gevoelens oefent het kind zijn emotionele vaardigheden.
Door middel van de beeldenrijkdom van de tekentaal verdiept het kind zijn taligheid.
Het mathematisch denken wordt ondersteund door het construeren van mathematische figuren.
Het ruimtelijk inzicht wordt vergroot door regelmatig met complexe vormen te werken.
De balans tussen linker- en r
echter hersenhelft wordt gestimuleerd door oefeningen die de lichaamsas kruizen.
De motorische handigheid wordt uitgedaagd.

De creativiteit en het zelfvertrouwen wordt vergroot door het stimuleren van eigenheid en acceptatie dat alles wat het kind maakt goed is. 
           
Aanmeldingen of informatie:
Tel: 0646498054 of stuur een Email. 

Cursus “Ik teken voor zelfvertrouwen”.

Vind jij tekenen en schilderen leuk? En kan jij best een steuntje in de rug gebruiken omdat je je niet altijd even sterk en zeker voelt? Dan is deze korte, leuke en creatieve cursus misschien wel wat voor jou. Je hoeft absoluut geen teken of schilderwonder te zijn om hieraan te kunnen meedoen. De opdrachten zijn gemakkelijk en voor iedereen te doen. Zelfs als jij vaak zegt dat je niet kan tekenen. Het is een klein groepje en we gaan werken met allerlei verschillende materialen. Thuis ga je ook nog oefeningen doen en tekeningen maken.

In 6 groepslessen van 1 ½ uur wordt gewerkt aan:

  1. lichaamshouding/lichaamstaal,

  2. complimenten geven en ontvangen,

  3. gevoelens uiten en omgaan met emoties,

  4. sociale vaardigheid (vriendschappen en samenwerken),

  5. luisteren en praten, ‘nee` zeggen en grenzen aangeven,

  6. wie ben ik?  

 

Kosten cursus: € 120,-, incl. alle materialen, drinken en iets lekkers.  

Wanneer: op aanvraag

Aanmelden of informatie: mail of bel 06 46498054.

Deze cursus kan ook individueel of in duo's worden gevolgd. Informeer naar de voorwaarden, kosten en mogelijkheden. 

 

Cursus Mindfulness tekenen voor kinderen

Wil jij ook graag dat jouw kind zich zelf wat beter leert te ontspannen, wat minder aan het denken is, zich wat beter kan concentreren, blijer en evenwichtiger wordt? Dan is deze cursus waarschijnlijk wel wat voor jouw kind. Ik krijg veel kinderen in mijn praktijk die klachten hebben ontwikkeld, voortkomend uit te veel drukte/druk, spanning, en het altijd aan staan. Het uit zich vaak in: slaapproblemen, piekeren, somberheid, slecht eten, obstipatie, hoofdpijn, faalangst, en meer. Als je kinderen leert om zichzelf beter te kunnen ontspannen kun je dit soort klachten voorkomen en zijn dit lessen voor het leven. Veel volwassenen hebben dit ook nooit goed geleerd. Dit bracht me er toe om deze mooie cursus te ontwikkelen. Er wordt gebruik gemaakt van een mindfulness beer (elk kind krijgt deze beer), we gaan ontspanningsoefeningen doen, ademhalingstechnieken, visualisaties, tekenen en schilderen, ervaringen delen en plezier maken. De kinderen gaan thuis ook met de ouders en eventueel met het hele gezin oefenen. 

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar (groepje max. 6 kinderen).

Waar: Atelier Tekencompas in Hoogland

Wanneer: informeer naar de mogelijkheden.

Kosten: € 130,- inclusief alle materialen, mindfulness beer, instructies voor de ouders. 

Opgeven telefonisch of via de mail. Is de dinsdagmiddag voor jou geen optie maar ben je wel beschikbaar op een andere dag, laat dat dan ook weten. Bij voldoende belangstelling is een andere dag bespreekbaar. 


Cursus Mandala tekenen
Veel volwassenen hebben het kleuren ontdekt en kunnen hiermee fijn ontspannen. Maar het zelf ontwerpen en tekenen van mandala’s geeft nog meer voldoening omdat je gebruik maakt van jouw eigen symboliek en beelden. Het tekenen en kleuren in de cirkel is een veilige en fijne manier van tekenen. De afgebakende ruimte geeft rust. Na het tekenen kun je op jouw eigen manier de tekening gaan inkleuren. Hierbij kun je ook gebruik maken van verschillende materialen.
Ik ga je stap voor stap leren om mandala’s te tekenen. Hierbij maken we gebruik van linialen, passers en sjablonen. Ook krijg je kleurtechnieken aangeleerd en werken we met verschillende materialen.  Je hoeft hier geen ervaring mee te hebben. Iedereen kan eraan meedoen.  
Kosten: € 16,- per les, inclusief materialen, koffie/thee. 

Deze cursus is op de dinsdagmorgen, één keer in de veertien dagen, van 10.00 tot 11.30 uur

Informatie of opgeven: Stuur een mail of bel: 0646498054. 
 


Tarieven:
Lessen tekentaal volwassenen, groep: € 15,- per les, 1 ½ uur,  incl. materiaal 

Mandalacursus: € 16,- per les. 
Tekenlessen kinderen, groep: € 13,50
 per les,  incl. materiaal 

Privé- tekenlessen: € 37,50, 1 uur, inclusief materiaal 

Tekenles duo: € 26,- per persoon, 1 uur, inclusief materiaal

Tekenlessen komen niet in aanmerking voor vergoedingen van de zorgverzekeraars. 

 

 

Ervaringen tekengroepen:

Ik heb tekenlessen, geïnspireerd door Hans Stolp, bij Ilona gevolgd. Daar heb ik veel inzichten opgedaan. Het werkte zelfs nog een tijd door. Het zet  je op een goede manier aan het nadenken. Wat ik zeer positief vond is dat je altijd bij Ilona terecht kan als je achteraf nog vragen hebt. Tegelijkertijd ben ik door de creatieve kant op het goede spoor gezet. Nogmaals dank Ilona en veel succes”.
Yvonne H.

                                                                      +++++++++++++++++


Mijn zoontje van 9 heeft al ruim een jaar tekenles bij Ilona en hij geniet hiervan. Bij Ilona voelt hij zich
op zijn gemak en geniet van de uitdagingen, het leren van nieuwe technieken en vooral van de
mooie resultaten.
Als moeder waardeer ik Ilona’s betrokkenheid. Ze neemt duidelijk de tijd om de kinderen zo goed
mogelijk te leren kennen en vervolgens te begeleiden op een manier die bij hen past.

Lucy
Amersfoort

                                                                    ++++++++++++++++

Ik vind tekenen bij Ilona heel erg leuk. Ik vind het altijd leuk dat ik word verrast met wat we gaan
tekenen of schilderen. Ilona is erg vriendelijk.

Noah (9jaar)
Amersfoort

                                                                      ++++++++++++++++

Ilona legt ons dingen uit over kunst en laat ons dan schilderijen zien. Ook legt ze ons uit hoe je
bepaalde dingen moet tekenen zodat het echt lijkt. Ik vind het leuk om lekker gezellig met een
vriendinnetje bij Ilona te tekenen.

Emlily (8 jaar).

                                                                    ++++++++++++++++

Onze dochter heeft al 2 jaar tekenles bij Ilona. Op een speelse manier komen verschillende
technieken en materialen aan bod. Soms wordt er een paar keer aan een tekening gewerkt. Ze komt met prachtige kunstwerkjes thuis. Onze dochter vind het nog steeds erg leuk om naar tekenles te gaan.

Josephine.

                                                                       +++++++++++++++ 

 

bottom of page